A qui va dirigit?



No es pot matar tot el que és gras, ni es pot fer content a tothom.  De la mateixa manera aquest blog no pot ser universal i no té la pretensió de satisfer a tots els pares.  No pretenc ser políticament correcte, ni sabria fer-ho, així que en primer lloc diré que quan dic pares faig servir el genèric, no es que m'oblidi de les mares, de la mateixa forma que quan parlo del nen, no es més que el genèric de infants, i no hi ha complicació sexista ni res més que anar per feina... ja ens entenem.

La veritat es que molt pares no s'interessen massa pel menjar, alguns per que no tenen temps, altres per que creuen que ja tenen els coneixements necessaris, altres per que del menjar se'n preocupen uns altres familiars, altres per que és massa complicat i amb els mínims ja en tenen prou, a molts els agradaria saber més però no trobem mai el temps per fer cap.  I els dies passen i el nen es fa gran...

Això és per pares 'motivats', emprenedors i àgils,  pels que tenen temps per anar al gimnàs o trobar el moment per fer running, pels que llegeixen el diari i no miren qualsevol cosa a la tele, pels que volen saber més i no creuen que ja en saben prou,  pels que fan el mateix amb el segon o tercer fill que amb el primer, sols que amb més experiència i la mateixa il·lusió. 

No és pels 'cremats', ni pels que troben que tenir fills es molt maco però nomes una estoneta..., ni pels que estan de tornada per que amb el primer ja van fer 'la experiència' i ja en tenen prou..., ni pels que s'ho han llegit 'tot' i en saben més que l'avia i els pediatres...

Per tot plegat, jo recomano que si entreu dintre d'alguna de les categories "això no és per mi" ho deixeu estar i no en parlem més... i seguirem amics, per que si foteu la banya serà pitjor i potser el rebot us farà veure coses inexistents... aquí nomes hi ha la intenció de aportar-vos 'concentradament' quatre coses que podeu trobar disperses,  amb una digestió prèvia i mesurada per que sigui de bon pair...tot molt gastronòmic i sobre tot pràctic.

En realitat va dirigit a pares ocupats que voldrien, com tots, tenir més temps per fer millor les coses.  Es per això que el temps s'ha d'optimitzar i les tasques s'han de prioritzar.  En línies generals no recomano perdre el temps, per exemple, fent un bon caldo com feia la nostra besàvia i potser la nostra avia... (les nostres mares ja no el feien tan bo),  per que ara, per fer-ho bo (impossible com la besàvia), hem d'invertir un ull de la cara (en temps) i segurament no trobarem els ingredients de la qualitat que elles tenien, i si els trobéssim seria a preus assequibles al Ferran Adrià i pocs més... m'explico, no?

Al apartat de Nutrició deixaré establertes unes línies mestres i unes bases per saber una mica més sobre els fonaments de la dietètica i la cuina...
 
Al apartat de Cuina justificaré unes quantes inversions en estris, sempre des de la òptica de millorar la nostra eficiència culinària...

Al apartat de Hàbits abordarem la tasca pedagògica en relació al menjar, les bases sobre les que edificar una cultura gastronòmica i un interès pel menjar des de ben petits... en definitiva com aconseguir que menjar sigui un gaudi i no un deure o un problema...