09 de febrer 2011

Pastís d'albergínies

Categoria: NP, NG, PA, AD
Temps: 10 minuts nostres

M'agraden les albergínies al forn amb pell, però a molts nens els resulten massa dures i en ocasions amarguen una mica, per això en aquest pastís partim d'albergínies pelades. El complement per 'omplir' el buit dels HdC serà el couscous. Com a font de proteïnes tenim el formatge i el pernil cuit o pernil de gall dindi.


Components
per a 4 racions

500 grs. d'albergínies laminades en mandolina
250 grs. de tomàquet sofregit
8 talls de formatge tipus Ventero light
100 grs. de pernil o gall dindi cuit tipus Campofrio
40 grs. de parmesà
120 grs. de couscous
10 grs. d'oli


Procediment

Preparem els 120 grs. de couscous amb igual quantitat d'aigua bullint i el deixem tapat perquè s'hidrati.
Usem una font de forn, untem el fons amb oli i disposem per capes les albergínies, el formatge i el pernil. Anem omplint els buits amb cullerades de couscous i abans de posar una nova capa d'albergínies escampem tomàquet sofregit. Així podem fer tres capes. Al final empolvorem el parmesà per a sobre de la ultima capa i posem al forn prèviament calent a 150º  on el deixarem 40 minuts. Al final donem un toc de gratinador per daurar el parmesà.


Balanç Nutricional


En aquest plat aportem, per ració els següents elements i calories.

125 grs. d'albergínies
62,5 grs. de salsa de tomàquet
40 grs. de couscous
50 grs. de formatge 25 grs. de pernil o gall dindi cuit
2,5 grs. d'oli

Calories per nutrients:

HdeC... ... ... ... ... ... 38 grs x 4 =152 kilocalories
Fibra... ... ... ... ... .... 8 grs. x 2 =16 kilocalories
HdeC+Fibr -------------------------- 168 kilocaloria  47% (ideal 45-65)
Prot... ... ... ... ... .... 19 grs. x 4 =76 kilocalories     20% (ideal 5-30)
Lip... ... ... ... ... ... 13 grs. x 9 =124 kilocalories     33% (ideal 30-35)
----------------------------------------------------------------------------------------
Total calories/ració... ... ... ... ... . 368 kilocalories 100%