17 de gener 2011

Cigrons amb crema de carbassa i formatge

 

Categoria: LG,NP,NG
Temps: 5 minuts

Aquesta és una preparació ultraràpida per preparar un dinar o sopar equilibrat. Partim de cigrons ja cuits, de 'Crema fina de carbassa Knorr' i de porcions de formatgets tipus 'Caserío'.



Components
per a 4 racions

400 grs. de cigrons cuits (1 pot estàndard)
250 ml. de 'Crema fina de carbassa Knorr' (tetrabrik de 500 ml.)
8 porcions de formatge tipus Caserio
10 ml. d'oli d'oliva


Preparació

Escalfem al microones la crema de carbassa, posem els formatgets i l'oli junt amb la crema de carbassa a la batedora, ho  deixem com una crema fina que afegirem en els cigrons. Aixi de fàcil.  Estan boníssims...
Sobre aquesta preparació es poden prendre dues opcions més. Si estem en la fase d'aprendre a menjar mastegant és a dir la fase de semitriturats, podem 'aixafar' amb forquilla els cigrons amb la crema, i, finalment també es pot triturar tot i convertir-lo en un  puré de cigrons i carbassa amb formatge.


Balanç Nutricional

En aquest plat aportem, per ració els següents elements i calories.

100 grs. de cigrons
62,5 grs. de crema de carbassa Knorr
2,5 grs. d'oli
2 porcions de formatge tipus Caserío

Calories per nutrients:

HdeC... ... ... ... ... ... 47 grs x 4 =188 kilocalories
Fibra... ... ... ... ... .... 15 grs. x 2 =30 kilocalories
HdeC+Fibr -------------------------- 211 kilocaloria 49% (ideal 45-65)
Prot... ... ... ... ... .... 23 grs. x 4 =92 kilocalories 21% (ideal 5-30)
Lip... ... ... ... ... ... 15 grs. x 9 =135 kilocalories 30% (ideal 30-35)
----------------------------------------------------------------------------------------
Total calories/ració... ... ... ... ... . 438 kilocalories 100%