12 de desembre 2010

Truita de pa amb porros i xampinyons

Categoria: NP, NG, PA, AD
Temps: 20 minuts


La truita és un gran aliment però no és fàcil fer-la equilibrada. En aquesta preparació el que aconseguim és que les proporcions de nutrients siguin les adequades, per a això hem d'augmentar el contingut de HdC del conjunt, ja que amb els porros i els xampinyons no n'hi ha prou, la matèria primera que usarem per aconseguir el nostre objectiu es el pa de motlle sense crosta que deixarem en remull amb l'ou abans d'afegir els porros i xampinyons que li donaran el gust.


Components
per a 4 racions


8 llesques de pa de motlle sense crosta (és millor, encara que no
imprescindible, treure el pa de la nevera el dia abans i deixar-lo
que s'assequi una mica, jo, quan no recordo treure'l abans,
el poso 10-15 minuts al forn a 100º)
300 grs. de porros
250 grs. de xampinyons laminats (una safata)
3 ous sencers
6 clares (del flascó de clares del Mercadona)
20 grs. d'oli
20 mil·lilitres de llet


Procediment

Trossegem els porros i els passem per la picadora, perquè quedin a trossets de menys d'un centímetre. Els sofregim amb l'oli en una paella de 28 cm a foc lent fins que comencin a estar tous, afegim els xampinyons i els tapem per que deixin anar aigua i es vagin coent... mentrestant batem els ous amb la llet, esmicolem bé el pa (tallant-lo a daus petits) i el deixem en remull a l'ou batut. Reprenem els porros i xampinyons que en 15 minuts han de ser ja llestos per incorporar a l'ou. Barregem tot i fem la truita, a la mateixa paella, amb el nostre millor art. Recordeu que per a qualsevol truita gran és millor no usar un foc gaire viu i que hem de tapar la paella que augmenti la temperatura i es produeixi la cocció de la part interior. Altrament ens sortirà una truita cremada per fora i crua per dins.



Balanç Nutricional


En aquest plat aportem, per ració els següents elements i calories.

60 grs. de pa
75 grs. de porro
62,5 grs. de xampinyons
15 grs. de rovell d'ou
70 grs. de clara d'ou
  5 grs. d'oli
  5 grs. de llet semi


Calories per nutrients:

HdeC... ... ... ... ... … 35 grs x 4 =140 kcal
Fibra... ... ... ... ... .… 6 grs. x 2 =12 kcal
HdeC+Fibr -------------------------- 152  kcal     45% (ideal 45-65)
Prot... ... ... ... ... ....    19 grs. x 4 = 76 kcal       23%(ideal 5-30)
Lip... ... ... ... ... …12 grs. x 9 =108 kcal           32% (ideal 30-35)
----------------------------------------------------------------------------------------
Total calories/ració... ... ... ... ... . 336 kcal      100%