28 d’octubre 2010

"Recuperation SRO Baby" sabor llet o iogurt... un gran punt !!!

Les solucions de rehidratació per beure, les que usem quan els nens tenen vòmits o diarrees, són amb freqüència de sabors difícils. I no tots els nens o lactants les accepten d'entrada....Vull difondre aquesta novetat per que és molt interessant per a tots els pares que alguna vegada han fracassat en l'intent de donar-li sèrum oral als seus bebès o nens... i de passada afegir el meu reconeixement al laboratori Esteve que des de fa temps s'esforça en  millorar els seus SRO (solucions de rehidratació oral) amb diferents gusts i sabors. Als gusts clàssics de Taronja, Platano-Mango i Cola... s'han afegit els gusts: de BROU, el de IOGURT i ara el de LLET...


Es fa difícil pensar que algun lactant es negarà a provar el gust de SRO de LLET... un sabor al qual estan gairebé tots els nens molt acostumats... i en qualsevol cas la varietat és tal que sols hem d'encertar amb la que sigui del seu gust.


Com fer una dieta fraccionada.

Les gastroenteritis agudes poden passar per una fase inicial en què existeixen vòmits, diarrea liquida i rebuig de l'aliment, amb o sense febre. És una situació critica que hem de superar, si es presenta, amb paciència i constància. Durant les primeres hores serà necessari oferir petites quantitats de líquids adequats oferts sovint, per evitar la deshidratació que ens obligaria a un ingrés hospitalari. Aquesta tècnica es diu dieta fraccionada: oferir poc i sovint. Els líquids a oferir han de ser idealment 'solucions de rehidratació oral' (SRO) de les quals hi ha nombroses possibilitats a la farmàcia. En la nostra experiència no totes són igualment acceptades pels nens, és per això que hem d'encertar ràpidament amb el gust optim per evitar el rebuig que gairebé sempre apareix si comencem a fer proves amb un i un altre sabor... les preferències del nen s'han de tenir en compte per elegir una SRO amb gust a llet, iogurt, brou, taronja, plàtan, maduixa o a cocacola en nens més grans. Si el nen ha tingut molts vòmits tindrà set i potser vulgui beure molta quantitat de cop. Ho hem d'evitar doncs amb seguretat ira tot a fora quan passi una estona. És millor oferir xarrups, culleradetes o fins i tot xeringues de 10 mil·lilitres en 10 mil·lilitres, a intervals tan freqüents com cada 5-10 minuts, per enganyar a un estomac irritat, que si percep que s'omple de liquid provocarà un espasme que el portarà a vomitar tot el que intentàvem que retingués... així que sol hi ha un truc: paciència i constància.


I finalment un consell... sinó voleu sortir corrent a la farmàcia a les tantes de la matinada compreu un parell de briks del gust que cregueu més oportú i teniu-los a casa de reserva, com teniu l'Ibuprofè, el Dalsy o Junifen... per que els nens gairebé sempre decideixen posar-se fatal a hores intempestives. Estigueu segurs que la llei de Murphy farà que si esteu preparats per a això, la gastroenteritis passi de llarg... i no toqui la vostra casa.  

Recordeu demanar 'Recuperation SRO' en briks de 250ml ja preparats... del gust que penseu serà acceptat...