02 de novembre 2010

Mini llacets amb pèsols i pollastre, amb salsa de formatge...

Categoria: LG, NP
Temp: 30 minuts

La pasta sempre els agrada als nens, aquesta combinació els introdueix al consum de pèsols que combinats amb pollastre i salsa de formatge té  l'èxit assegurat.  Es un plat complert i equilibrat si respecteu les quantitats i proporcions.

Components

Mini Pajaritas Gallo, es bullen en 6 minuts. Pasta de blat dur que aguanta molt bé per a amanides i preparacions que requereixen barrejar-se amb altres ingredients.

Pèsols, els podeu usar congelats o frescos, a mi m'agrada la facilitat que donen els de Bonduelle en llauna. Son molt tendres per els nens. No porten conservants, no t'has de preocupar que et càpiguen al congelador i sempre pots tenir-los al rebost. Clar que si és temporada i els veus frescos seran millors.

Pollastre, pits de pollastre. Fetes a la planxa i passades per picadora.

Per a la salsa de formatge usarem 'crema de Avena OATLY', que és mes sana que la crema de llet, i per donar gust: formatge Philadelphi Light i una o dues porcions de formatge tipus 'Caserio'


Procediment

Fem els pits a la planxa, les trossegem i passem per la picadora, han de quedar trinxadetes sense arribar a quedar polvoritzades... Posem les 'mini pajaritas' o  llacets a bullir, mentre posem la crema de civada, el Philadelphia i els formatgets en un recipient al micro-ones perquè es fonguin... quan manca mig minut per retirar la pasta llancem els pèsols a l'aigua... escorrem la barreja. Afegim l'oli, el pollastre i barregem tot abans de tirar per sobre la salsa de formatge. No conec un sol nen que no gaudeixi amb aquest plat... bo hi ha una nena que s'anomena Asun que no suporta el formatge... en aquest cas feu-ho amb salsa de tomàquet...

Anàlisi Dietètica

Mini Pajaritas Gallo, usarem 60 grs. de pasta per ració. Composició: 68 grs HdC, 12 grs Prot, 2 grs Lip. 338 kilocaloria / 100 grs

Pollastre, pits millor, usarem 30 grs. per ració. Composició: 20grs. Prot, 6,2grs Lip, 140 kilocaloria / 100 grss.

Crema de Avena OATLY el contingut d'un tetrabric és de 250 mil·lilitres per no excedir en percentatge de greixos utilitzarem 15 mil·lilitres per ració. Composició: 6 g HC, 1 g Fibra, 1 g Prot, 13 g Lip (10 g insat, 3 g sat, 0 g colesterol), 150 kilocalories / 100 g

Philadelphia Light, usarem una cullerada sopera d'uns 20 grs per ració. Composició: 3,8grs HdC, 0,4grs Fibra, 8,3grs. Prot, 11,5grs. Lip. 154 kilocaloria / 100 grs.

Porció quesito Caserio 16grs, una porció per ració. Composició: 4.6 grs HdC, 11 grs Proteina, 19,5grs. Lip 240 kilocaloria / 100 grs.

Pèsols al natural Bonduelle, usarem una llauna de 400 g (280 g pes escorregut) per a quatre racions. Composició: 7,8grs. HdC, 8 grs Fibra, 6,1grs Prot, 0,8grs Lip

Oli d'oliva, barrejarem amb la pasta una vegada escorreguda uns 5 grs per racion. Composició: 99,9grs Lip, 899 kilocaloria / 100 grs.



Balanç Nutricional

En aquest plat aportem, per ració els següents elements i calories.

70 grs. de pèsols
60 grs. de pasta de blat dur
30 grs. de pollastre
36 grs. de formatge
20 grs. 'crema de Avena Oatly'
  5 grs. d'oli


Calories per nutrients:


HdeC... ... ... ... ... ... 50 grs x 4 =200 kcal
Fibra... ... ... ... ... .... 3 grs. x 2 =6 kcal
HdeC+Fibr -------------------------- 206 kcal  49% (ideal 45-65)
Prot... ... ... ... ... ....    20 grs. x 4 =80 kcal    19% (ideal 5-30)
Lip... ... ... ... ... ...     16 grs. x 9 =144 kcal   32% (ideal 30-35)
----------------------------------------------------------------------------------------
Total calories/ració... ... ... ... ...   430 kcal 100%